VAKUM SÜRESİNİ KISALTMA YÖNTEMLERİ

18-01-2021 17:33
VAKUM  SÜRESİNİ KISALTMA YÖNTEMLERİ

Vakum işlemi soğutma sistemi için en önemli işlemlerin başında gelmekle birlikte yine diğer işlemlerin arasında en çok zaman alan işlemlerden biridir. Saha çalışmalarında harcanan zaman, harcanan nakit ile direkt olarak doğru orantılıdır. Bundan dolayıdır ki vakum süresini azaltmak oldukça önemlidir. Peki vakum süresini nasıl kısaltabiliriz?

      1.Daha yüksek kapasiteli vakum pompası satın almak;

Vakum süresini azaltmak için en kolay ve bilindik çözüm elbette kapasitesi daha büyük bir vakum pompası tedarik etmektir. ABD sektöründe vakum ve soğutucu akışkan toplama konusunda yatırımlarını artıran Fieldpiece Instrument’ın yeni vakum pompası Temmuz ayı içerisinde satışa sunuluyor. 

     2.Kalın vakum hortumu kullanmak;

Standart ¼ hortumlarla vakum işleminin yapılması aslında doğru bir işlem değildir. Dar iç yapılı ¼ hortumun yaratmış olduğu direnç vakum süresini uzatmaktadır. Aynı pompayı kullanarak sadece hortumunuzu 3/8 veya ½ çaplı vakum hortumları ile yapmak vakum sürenizi yarı yarıya azaltacaktır. Vente teknoloji firmasından 3/8 veya ½ çapında hortumları isteğinize göre ¼ veya farklı fittings ölçüleri ile tedarik edebilirsiniz.

    3.Birden fazla vakum hortumunu aynı anda, aynı vakum pompasına bağlamak;

Vakum pompanıza birden fazla hortumu aynı anda bağlamak da yine hızı artırıcı bir özelliktir. Örnek olarak ABD sektörünün öncü firmalarından Fieldpiece Instruments’ın yeni piyasaya sürmüş olduğu Fieldpiece VP55 vakum pompası modellerinde 1 adet ¼, 2 adet 3/8 ve 1 adet ½ olmak üzere 4 adet hortum girişi bulunmaktadır.  

     4.Valf iğnesi çıkarma aparatı ile iğneyi çıkarmak

Temeldeki amacı gaz kaçmasını engellemek olan valf iğneleri aslında vakum için önemli bir kısıtlayıcıdır. Boru çapının %90’ını kapatan bu iğneleri içerideki gazı kaçırmadan değiştirmenize veya çıkarmanıza yarayan valf iğnesi çıkarma aparatı kullanarak iğneyi çıkardıktan sonra vakum işlemini yapmanız yine vakum hızınızı artıracak bir uygulamadır.

      5.Vakum pompasının yağını değiştirmek

Vakum pompasının yağının kirlenmiş olması vakum hızını oldukça düşüren bir olaydır. Yüksek vakum hızında işlem yapmak için vakum yağının temiz olası çok önemlidir. Mevcut vakum pompalarında yağı değiştirmek kolay bir işlem olmaması da kullanıcıları yağı değiştirmek konusunda düşündüren bir işlemdir. Fieldpiece Instruments yeni çıkarmış olduğu vakum pompası ile yağ durumunun görülmesini kolaylaştırmış, yağ değişimini oldukça kolay hale getirmiştir. Fieldpiece vakum pompaları ile vakum işlemi devam ederken bile vakumu kırmadan yağ değişimini yapabilmekte, bu sayede özellikle büyük sistemlerin uzun süren vakum işlemi esnasında vakum yağının değişimi sağlanabilmektedir.

Vakum işlemi sırasında yağ değiştirmenin önemini aşağıdaki videoda izleyebilirsiniz;


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.